Dorpsraad Heerjansdam start actie ‘adopteer een verkeersmaatje’

verkeersmaatje in de wijk

Dorpsraad Heerjansdam start actie ‘adopteer een verkeersmaatje’

De dorpraad van Heerjansdam heeft de afgelopen periode diverse meldingen binnen gekregen van bewoners uit Heerjansdam die vinden dat er te hard wordt gereden in hun directe woonomgeving. Naast de contacten die de dorpraad heeft met de gemeente Zwijndrecht om te proberen om deze situaties te verbeteren, willen zij ook graag iets doen op korte termijn!

Daarom hebben zij de actie bedacht ‘adopteer een verkeersmaatje’ om de verkeersveiligheid in het dorp te verbeteren . Het Verkeersmaatje is een 80cm hoge felgroene plastic pop met een vlag van 1 meter en komt uit Amerika. Zet het verkeersmaatje op de stoep en automobilisten remmen direct af!

Bij aanvang om 20.00 uur van de openbare vergadering van woensdag 23 september zullen de leden van de dorpsraad Heerjansdam een aantal verkeermaatjes overhandigen aan de bewoners die eerder een melding hebben gedaan.

Het is de bedoeling dat deze bewoners een beetje op het verkeersmaatje ‘letten’. Dus zij ‘adopteren’ als het ware een verkeersmaatje. Er zal tevens een slot worden bijgeleverd zodat de maatjes veilig kunnen worden vastgezet.

Ook zullen er een paar vertegenwoordigers van de scholen in Heerjansdam een paar verkeersmaatjes in ontvangst komen nemen. Het gebied in de omgeving van de scholen wordt momenteel niet als veilig ervaren en de verkeersmaatjes kunnen hopelijk alvast een kleine verbetering teweegbrengen. Door verkeersmaatjes te plaatsen zal het gebied hopelijk iets meer herkenbaar zijn als schoolzone.

Deel dit bericht